Saturday, July 1, 2017

2 veckor med Rosie

Tiden går fort när man har roligt.

Rosie har varit här i 2 veckor nu och förutom att hon har hunnit med att få ir-behandling samt koll av kiropraktorn 2 ggr har även sadelmakaren varit här och tittat på sadeln som Fidde hade. Den är nu på en liten makeover så att den kommer att passa lilltjejen.

Vi har också lagt på skor bak då hon inte klarade våra steniga vägar. Hon har aldrig varit skodd bak men det gick super.

Får säga att denna hästen har verkligen överträffat alla förväntningar. Hon har visat sig vara en supercool dam som kan vara inne själv, bli lämnad både i stall och hage. Kan rida ut själv och även gå i från gruppen när man är ute.
Ja en Fidde nr 2 i psyket. Så mysig.

Idag stod tömlongering på schemat det var ju inga problem det heller helt okomplicerad och till och med när matte tappade innertömmen i galoppen så den började släpa efter henne stannade hon på röstkommando och man kunde gå fram och rätta till allt igen.

Detta är jag mest nöjd med. Det är superkul att hon har så hög ridbarhet men det är bara grädde på moset.

Ska bli så kul att få följa hennes resa. Nu ska damen bara sätta ett ton muskler och äta upp sig. Hon saknar si så där en 100 kg på kroppen.

På torsdag kommer sadeln tillbaka och tills dess är det ridning i westernsadel samt annan aktivitet från marken som gäller.

Men efter torsdag så börjar vi lite mer på allvar att sätta igång träningen.

Vi hörs vidare.


No comments: