Thursday, June 22, 2017

IR och Kiropraktor koll gjord! - Check!

Ja nu har lilltjejen fått sig en genomgång av både Sandra och Lisa-Ann.

Sandra kom i tisdags och gick igenom henne med IR-Ljuset. Detta för att kunna släppa eventuella spänningar i kroppen på henne så att Lisa-Ann sedan skulle få lättare att kunna släppa låsningar.


Att komplettera dessa 2 är grymt. Man vet ju själv att om man är spänd i musklerna och är lite sned så funkar det inte bara att rätta till sin skevhet för musklerna kommer dra tillbaka dig i fel läge ändå.

Att en häst blir spänd och låst är väldigt vanligt. De kan lätt hända av att de brallar runt i hagen och råkar slinta, eller rulla på ojämnt underlag.
Sedan har det ju även med dålig utpassad utrustning. En sadel som inte ligger still som glider fram eller tillbaka skapar ett felaktigt tryck och skapar då punkttryck. Storleken kan vara fel så att den hamnar i bak eller framvikt eller glider ner på bogarna och trycker på bogbladen och gör att sadeln klämmer i hop hästen fram och den har svårt att röra frambenen.

På vår friskvårdshelg pratade Niklas vår sadelmakare om hur du belastar hästen. I traven väger du som ryttare 2x din vikt och i galoppen 3 x din vikt, ni kan då tänka er om en sadel ligger fel vad det orsakar för tryck och mynnar ut i eventuella skador.

Det börjar oftast uppifrån och kan leda till olika benskador så som kotledsinflammationer, oförklarlig hälta osv.

Med Sandras hjälp har jag nu fått svar på hur hon är i sin kropp och det var verkligen positivt, jag hade räknat med mer då man inte vet vad hon kan ha ådragit sig då hon haft 2 st föl.

Lisa-Ann hittade små låsningar där Sandra hittade spänningarna på vänster sida vid SI-leden och då även lite i halsen. Detta går hand i hand.




Jag är glad att jag har dessa 2 personer som kan hjälpa våra hästar. Det är guld värt och kostar mycket mindre än veterinärräkningarna.

Och att Lisa-Ann även är utbildad på människa och hund gör inte saken sämre, för hon fixar till mig som ryttare också när hon ser hur hästen ser ut. För oftast är det vi ryttare också med våra skevheter som snedbelastar hästen för att de då försöker kompensera oss.

Läs mer om vad Sandra gör här - http://sandrasir-terapi.blogspot.se/

Och här kan ni läsa om Lisa-Ann - http://www.kiropraktorcentrum.com/index.php/sv/djurkiropraktik

Lisa-Ann kommer tillbaka onsdagen den 28/6 om någon önskar tid. Hon tar då häst, hund och människa.

Nu väntar vi bara på Niklas, sadelmakaren som kommer på tisdag innan vi tar tag i träningen på allvar.
Vill att det passar så jag inte orsakar henne något som tar bort hennes otroliga mjukhet.

Hörs igen snart.

No comments: