Friday, December 15, 2017

Min läromästare - Rosie - Konstig känsla

Hej på er

Nu var det ett tag sedan igen jag skrev.

Vi har nu äntligen fått komma igång och träna efter sjukdomar, ingen bil eller transport samt sadel.

Fick en sådan där konstig känsla i veckan efter min träning.Helt plötsligt känner jag mig lite nybörjare igen. Jag blir introducerad till en helt ny värld nästan. Detta tack vare Rosie. Hon har så mycket gratis i sig som man kämpat i åratal för att uppnå på ett ridpass som man kanske får i slutet och det är ju jättebra. Men nu får jag möjligheten att börja där i början på varje pass. Så som lättheten, framåtbjudningen, känsligheten framför allt.

Men med detta gratis så kommer det ju naturligtvis andra svårigheter. Som gör att jag måste steppa ut ur min comfort zone där jag är hemma och vet hur det ska vara och kännas och helt plötsligt träna en Ferrari och inte en SUV 😂
Det är lite skräckblandad förtjusning då jag är rädd att förstöra nåt som denna otroliga häst erbjuder men också en sådan tacksamhet och glädje att jag får lära mig ännu mer inom ridning och hästar och att jag kan samla på mig mer erfarenhet och rutin och lägga i arkivet för att sedan kunna dela med mig till mina elever.

Jag får jobba på min känsla och verkligen finlira.

Min tränare som jag har nu vet hur man tränar den här typen av hästar vilket ger mig en stor trygghet och jag känner att med hennes hjälp kan jag lära mig massor och hon ser vad Rosie behöver för att bygga rätt och komma i rätt form etc.

Tränade i tisdags och fick mycket tips och råd och hjälp med min ridning. Men något som värmde var att jag fick mycket beröm för min mjuka ridning och känsla. Då är vi på rätt väg i alla fall.

Jag är väldigt nyfiken och ser fram emot vad nästa år har att erbjuda.

Något som också var roligt var att min medryttare var med då hon är mycket mån om att vi rider på samma sätt och tränar hästen lika.

Så vi kommer att träna båda två för min tränare. Jag uppskattar detta jättemycket att ha en sådan medryttare som är intresserad i hästen och träningen för att kunna hjälpa och upprätthålla nivån.

Viktigt när man lägger ner så mycket att det blir bra för alla och framför allt för Rosie.

Bjuder på en lite film från träningen.


No comments: