Saturday, December 16, 2017

Olater och inbillningar som ska bort - Fortsättning från vår träning

Hej

Tänkte dela med mig av ett klipp från slutet på vår träning i tisdags.
Det är vänstergaloppen som vi tränar. Och jag har problem med den verkligen. Man ser hur lätt man lär sig olater på grund av att andra hästar fungerar på ett annat sätt.

Fidde som jag hade under 15 år hade ju en bakgrund som körhäst. Han gick i vänsterpar vilket resulterade att hans vänstersida var så stark. Han hängde sig verkligen i tygeln på vänster sida och bjöd in till en dragkamp.

Detta resulterade i att jag försökte hålla emot och jag fick kram i arm och axel på vänster sida.

Det som jag sedan fick lära mig att inte fastna i vänstersidan och bara hålla emot utan få honom till att bära sig själv var att jag fick börja ta och släppa. När jag kände att nu sitter jag och håller för mycket så tänkte jag, klappa hästen på halsen för då släppte jag ju.

Det sitter så rotat i mig då jag själv vet med mig att jag är så mycket starkare i vänster så jag vill inte orsaka att jag fastnar där och blir stum.

Ni hör på filmen att min tränare säger att jag ska sluta nappa i handen, hålla still istället. Detta är nåt jag måste träna mycket på för så är det ju inte med Rosie så jag håller på att börja programera om hjärnan 😜

En annan sak som ni ser och hör är när jag bryter av och min tränare tror det är hästen. Jag har under många års tid haft problem med min rygg. Fick för ett antal år sedan efter besök på sjukhus höra att jag hade lindrigt diskbråck. Det är min högersida och då framför allt bäcken som roterar vilket gör att jag inte sitter rakt m.m.

Jag har då fått problem med vänstergaloppen eftersom jag vågar inte sitta ner ordentligt på högersidan då det gjort jätteont.

Nu har jag fått hjälp av Lisa-Ann bland annat de sista åren och detta börjar rätta sig till men min hjärna säger fortfarande till mig att det gör ont. Så jag får verkligen tvinga mig ner på höger sida.

Så det är mina saker jag brottas med nu så jag kan hjälpa min häst på bästa sätt. För hon gör ju bara som jag säger och är jag otydligt och inte pratar rätt med henne ja då blir det ju fel men inget hon ska lastas för.

Så än en gång är jag otroligt tacksam över henne som har sånt tålamod för mig.


No comments: