Wednesday, September 27, 2017

Händer utöver på ranchen

Ja det senaste så har det varit många inlägg om lilltjejen och hennes utveckling. Så tänkte ta ett litet inlägg om vad som händer med de andra hästarna.

Tingen går nu mest western och då reining. Elin har sedan i våras ridit henne på ett antal clinics för Peter Ljungberg och det har funkat bra och Tingen lär Elin massor.
Patricia har även ridit en del och faktiskt varit ute och tävlat henne i olika ridgrenar inom western. Det har blivit ett antal placeringar så läromästaren sköter sig. Under hösten nu så har Garry tagit Tingen på jobben där vi flyttar kor och i höst ska jag ut och träna team sorting med henne. Det ska bli riktigt skoj.
Ingen roping eller fartgrenar har vi hunnit i år så det får vänta.
Kingen han går också nu western. Jag har jobbat i början på året med en del markarbete och Buck övningar och grundläggande ridning. Ida har ridit och tränat western och också varit ute och tävlat och lyckats ta en hel del placeringar samt att hon och Kingen kammade hem hela Blue Berry Cup på vår western tävling här i maj.
Under sommaren har Jenny börjat rida Kingen mer och kommer rida honom mestadels nu och även träna för Peter och också senare i höst prova team sorting.

Mercy gick tyvärr och skadade sig i hagen i somras. Mitt uppe i hans träning och nu när han hade kommit igång som bäst. Garry har tränat nu regelbundet för Peter sedan januari 2016 och i våras skickades Mercy till peter för vidareutbildning och lite mer skolning så Garry kunde komma vidare.
Han tänjde sin sträcksena i vänster bak så det har nu varit box/hagvila i 3 månader. Vi ska tillbaka till veterinär nästa vecka för att se om vi kan börja sätta igång honom.
Under tiden Mercy är konvalescent och sätts igång kommer Garry åka på en spännande resa till USA och ett reiningstall där han under en vecka kommer drillas på skolade reininghästar. Vi ser fram emot att han kommer hem med massor av ny kunskap och erfarenhet och kan lära oss andra och hjälpa våra westernelever :)
En annan nyhet är att Stewart Ranch har fått möjligheten att bli återförsäljare för en rad amerikanska märken inom ridsporten bland annat Double Diamond som har hela Buck Brannamans träningsserie av redskap så som repgrimmor, rep och flaggor etc.

Det kommer komma massor av mer info kring detta inom kort om vad man kan beställa osv.

Ska bli superkul verkligen.

Detta var en liten uppdatering på resten av Stewart Ranch.

No comments: