Sunday, February 18, 2018

Godbye 2017 & Hello 2018

Hej på er

Tänkte göra mitt sedvanliga inlägg för att summera året som gått. Lite sent kanske men bättre sent än aldrig.

Det har varit upp och ner på många plan. Många saker som varit omtumlande. Vet inte om det har med åldern att göra men man inser mer och mer saker som faktiskt inte är så viktiga som man trodde.I alla fall, lite punktvis vad som hänt under året.

- Massor av aktiviteter på Stewart Ranch har vi haft under året och det har varit väldigt uppskattat och jag tycker det är superkul att få öppna ögonen för många till ett annat tänk där man ser sin häst på ett annat sätt. Mer som en kamrat, partner och arbetskollega än att man bara kräver att den ska prestera och sedan inte har förståelse varför den gör på olika sätt och blir frustrerad på varför saker inte funkar som man tycker det ska.

- Vi hade ett mycket omtyckt läger i somras som kommer att upprepas i sommar igen.


- Vår älskade Fidde fick lämna oss i mars. Ett tufft beslut, men kände att det var det enda rätta. Han ådrog sig en gaffelbandskada under julhelgerna där han brallade omkring i hagen och veterinärerna sa då att vi skulle ge honom först 6 månader och se. Men att jag inte kunde rida honom i paddock mer och samla honom. Med det beskedet var valet inte så svårt. Att ha en häst som gått för fullt fram till december och sedan ska stå i 6 månader och tappa kondition och muskler och sedan inte kunna komma tillbaka är inget alternativ. Inte för en häst på 25 år. Det hade tagit minst 1-2 år att han skulle tillbaka och då hade han varit 27 och kanske fått andra komplikationer på vägen. Han gav mig 15 fina år och även många andra fick möjligheten att ta del av hans kunskap och erfarenhet. Vi tackar vår älskade vän för allt!- Tingen är den där underbara läromästaren som bara hon kan vara. Hon har hjälpt oss massor under året och är den där trygga hästen som nu tar över efter Danfas och Fidde. Vi avslutade året genom att träna lite teamsorting vilket hon verkligen gillar och glänser med.
- Kingen har fått en bästa vän i Jenny som tar hand om honom och tränar och drillar honom. Jag hjälper till emellanåt. Men det är Jenny som nu tar Kingen vidare och de lär nu känna varandra.- Mercymannen började året starkt med husse Garry. De är långt framme med sin träning. Dock fick de en liten svacka under sensommaren och nu har det varit lite rehab under hösten men de är nu på väg tillbaka, sakta men säkert.- Rosali, ja det är vår nya dressyrstjärna i stallet. Hon kom i juni och min tanke är att jag ska få utvecklas tillsammans med den sköna tjejen. Hon är en sån otroligt snäll och go häst. Mycket väl grundriden och en läromästare för mig trots sin unga ålder. Vi har under den korta tid vi haft tillsammans startat 3 gånger och hon har visat att hon kan vara med därute och gå på godkänt och faktiskt ta placering. Jag hoppas få många fina år med henne och att jag får utvecklas som ryttare.


- Våra andra fytfotade vänner Sammy och Nita bara myser och ger oss många härliga skratt.
Annars är det inget att nytt som hänt förutom det vanliga som att vara på Falsterbo och Strömsholm.

Vi ser fram emot 2018, men det kommer bli en del andra saker som prioriteras i år.

Kommer berätta mer lite senare.

No comments: