Monday, August 16, 2010

Lilleman - med kossorna

Skrev detta igår men hann inte lägga upp det...

Ja då var man hemma igen efter kosseflytten. Lilleman skötte sig exemplariskt. Lite avvaktande i början men jag och Lilleman gick först i början och framför kossorna. Vi spärrade av trädgårdarnas infarter, inga problem.

Efter halva vägen på den 2 km långa flytten gick vi bakom och tryckte på kossorna, inga problem, efter 2 försök med Tingen som hjälp gjorde han det helt själv och då kom hans cow sense fram, han tryckte så mycket han behövde och sedan backade han av själv. När vi nästan var framme fick 2 kvigor för sig att hoppa in till mjölkkorna.

Då var det bara att gå in till 30 mjölkkor och hjälpa till att skilja ut de 2 rymlingarna. Han flyttade på några av de stora kossona själv och var super duktig. Så nån vidare koskräck visade han inte idag.

Men tillfället idag var ett precis sånt bra tillfälle att vänja ovana hästar vid kor, det är A och O, det kan bli så fel annars och det är bra med människor som läser korna och vet vad man ska positionera sig för att det ska bli en så positiv upplevelse för hästen som möjligt och att den får bygga självförtroende.

Han var aldrig rädd och backade idag, inte ens när en stor mjölkbil mötte oss och han höll koll på korna så att de inte vände. Ser fram emot att jobba mer med honom och kor, tror att han kan bli super! Är stolt över honom idag :)

1 comment:

Ella said...

Vad kul med utveckling :)

///Ella